Jello

Jello

Koncentrat do wyrobu ptysiów i eklerów

Ptysie i eklery to najpopularniejsze w Polsce ciastka. Przygotowanie ciasta parzonego do tych przepysznych wypieków zabiera dużo czasu. Dlatego proponujemy koncentrat Jello, którego stosowanie zdecydowanie skraca czas przygotowania ciasta. Wystarczy mieszać Jello z jajami i ciepłą wodą przez 5 minut - to wszystko! Wtedy mamy czas na przygotowanie wspaniałego nadzienia i finezyjne wykończenie ciastek, którym nie oprze się żaden konsument

Pakowanie:

Worek 12.5 kg

 

Zalecenia technologiczne

  1. koncentrat Jello wymieszać z jajami płaskim

  2. powoli dodawać wodę o temperaturze 80°C

  3. mieszać przez 5 minut na średnich obrotach

  4. przygotować blachy pokrywając je cienko emulsją (polecamy Carlo lub Carlex 600)

  5. ciasto wyciskać na blachy zaraz po przygotowaniu

  6. tak przygotowane ciasto może leżeć na blachach do

  7. przed włożeniem do pieca spryskać ciasto wodą, nie parować

  8. wypiekać w temperaturze 235°C przez 20 minut



Jello

Jesteś zainteresowany
produktem lub masz pytania?

Chętnie opowiemy więcej o naszych produktach i rozwiązanich
Zapraszamy do kontaktu