Ciasto Francuskie

Ciasto Francuskie

Mieszanka do wyrobu ciasta francuskiego

Ciasto francuskie na stałe zagościło na naszych stołach, w formie słodkich czy słonych przekąsek, zdobywając sobie rzesze sympatyków. Przygotowanie ciasta wymaga jednak sporo wysiłku: wielokrotnego wałkowania i składania oraz obowiązkowo chłodzenia i leżakowania.
Aby ułatwić tę pracę proponujemy mieszankę, która zdecydowanie ułatwia przygotowanie ciasta francuskiego i gwarantuje wypieki o dużej objętości, apetycznej barwie i wyraźnym uwarstwieniu. Przy stosowaniu naszej mieszanki nie jest konieczne leżakowanie podstawowego ciasta (gruntu) oraz chłodzenie i leżakowanie ciasta łączonego z tłuszczem po jego każdorazowym rozwałkowaniu i złożeniu.

Pakowanie:

Worek 25 kg

 

Zalecenia technologiczne

  1. Przygotowanie ciasta-gruntu: ciasto mieszać z wodą przez 2-3 minuty na wolnych obrotach, a następnie przez 2-3 minuty na średnich.

  2. Łączenie z tłuszczem: nakładać tłuszcz na uprzednio rozwałkowane ciasto, następnie zawiną i składać w formie koperty.

  3. Rozwałkować ciasto do grubości około 15 mm i złożyć we czworo; operacje powtórzyć 3,4 razy.

  4. Gotowe ciasto rozwałkować do grubości około 4-5 mm, wykrawać dowolne formy, posmarować jajkiem.

  5. Wypiekać w temp. 190-230°C przez około 20-25 minut.

Receptury produktu

Ciasto Francuskie

Jesteś zainteresowany
produktem lub masz pytania?

Chętnie opowiemy więcej o naszych produktach i rozwiązanich
Zapraszamy do kontaktu