Ciasto Francuskie

Ciasto Francuskie

Mieszanka do wyrobu ciasta francuskiego

Ciasto francuskie na stałe zagościło na naszych stołach, w formie słodkich czy słonych przekąsek, zdobywając sobie rzesze sympatyków. Przygotowanie ciasta wymaga jednak sporo wysiłku: wielokrotnego wałkowania i składania oraz obowiązkowo chłodzenia i leżakowania.
Aby ułatwić tę pracę proponujemy mieszankę, która zdecydowanie ułatwia przygotowanie ciasta francuskiego i gwarantuje wypieki o dużej objętości, apetycznej barwie i wyraźnym uwarstwieniu. Przy stosowaniu naszej mieszanki nie jest konieczne leżakowanie podstawowego ciasta (gruntu) oraz chłodzenie i leżakowanie ciasta łączonego z tłuszczem po jego każdorazowym rozwałkowaniu i złożeniu.

Pakowanie:

Worek 25 kg

 

Receptury produktu

Ciasto Francuskie

Jesteś zainteresowany
produktem lub masz pytania?

Chętnie opowiemy więcej o naszych produktach i rozwiązanich
Zapraszamy do kontaktu