Ciasto drożdżowe maślane

Ciasto drożdżowe maślane

Mieszanka do wypieku ciasta drożdżowego o maślanym smaku

Pamiętacie czasy domowych placków drożdżowych, które wypełniały swym słodkim zapachem cały dom ? Tęsknicie za pysznymi maślanymi bułeczkami czy drożdżówkami, które pysznie nadają się na każde śniadanie ?

Tradycję prostych domowych wypieków zachowuje Ciasto drożdżowe maślane Zeelandii. Możecie się cieszyć jego maślanym aromatem i piękną strukturą miękiszu. Jest wyjątkowo puszyste i elastyczne. Tradycyjna metoda długiego wyrabiania ciasta została zastąpiona metodą jednofazową – łączymy wszystkie składniki ciasta, wyrabiamy 5 minut i pozostawiamy do spoczynku 20 minut – zachowując wszystkie walory jak przy rozczynie.

Ciasto drożdżowe jest podstawą wyrobu bab drożdżowych, ciast i ciasteczek, drożdzówek i bułeczek, strucli.
Szukającym a prostych a jednocześnie smacznych i efektownych pomysłów na ciasta polecamy Ciasto Pszczółka, na drożdżowym spodzie z dodatkiem śmietankowego lekkiego kremy i pyszną, chrupiącą polewą maślano-miodowo-migdałową.

Pakowanie:

Worek 25 kg

 

Receptury produktu

Ciasto drożdżowe maślane

Jesteś zainteresowany
produktem lub masz pytania?

Chętnie opowiemy więcej o naszych produktach i rozwiązanich
Zapraszamy do kontaktu