Biscuit

Biscuit

Koncentrat ciasta biszkoptowego

Biscuit Instant jest produktem, który umożliwia proste i szybkie przygotowanie ciasta biszkoptowego. Gotowe wypieki mają dużą objętość, drobny równomierny miękisz oraz ładny słonecznożółty kolor.

Niezmiernie ważną cechą ciasta przygotowanego na Biscuit Instant jest jego elastyczność, co sprawia, że świetnie nadaje się do przygotowania rolad. Rolady doskonale się zwijają i nie pękają.

Pakowanie:

Worek 25 kg

 

Zalecenia technologiczne

  1. wymieszać wszystki składniki na wysokich obrotach przez 6-9 minut

  2. napowietrzenie masy 300-350 g/l

  3. formy wypełnieć ciastem do połowy

  4. temp. pieczenia: ranty-170-180°C, rolady - 220-230°C

  5. czas wypieku: ranty-ok. 25 minut, rolady-ok. 6 minut



Biscuit

Jesteś zainteresowany
produktem lub masz pytania?

Chętnie opowiemy więcej o naszych produktach i rozwiązanich
Zapraszamy do kontaktu