Sandia

Sandia

Koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego o maślanym smaku

Sandia jest koncentraten ciasta biszkoptowo - tłuszczowego, które znacznie ułatwia jego przygotowanie ciasta oraz daje gwarancję stałej jakości wypieków. Użycie koncentratu Sandia skraca proces przygotowania ciasta do 5 min!

Ciasto wypieczone na bazie Sandii charakteryzuje się doskonałą strukturą. Gotowe wypieki są puszyste, o dużej objętości. Babki wyprodukowane przy użyciu Sandii mają wilgotny miękisz o drobnej porowatości.
Gotowe babki zachowują świeżość do 7 dni bez polewy, do 12 dni - w polewie.

Dodatkową zaletą stosowania koncentratu Sandia jest możliwość leżakowania ciasta przez 60 minut, bez pogarszania jego właściwości. Ciasta przygotowane na bazie naszych koncentratów można łączyć z kakao i wypiekać babki dwusmakowe.

Pakowanie:

Worek 25 kg

 

Zalecenia technologiczne

  1. miksować wszystkie składniki płaskim mieszadłem prze 4-5 minut na średnich obrotach

  2. napowietrzenie masy powinno wynosić 850-900 g/l

  3. ilość ciasta podana w recepturze podstawowej wystarczy na 4 formy o średnicy 16 cm

  4. wypiekać 50-60 minurt w temp. 180ºC.

Receptury produktu

Sandia

Jesteś zainteresowany
produktem lub masz pytania?

Chętnie opowiemy więcej o naszych produktach i rozwiązanich
Zapraszamy do kontaktu