Dee Sand

Dee Sand

Koncentrat babki piaskowej o smaku śmietankowo-waniliowym

Dee Sand stosuje się do przygotowania doskonałych babek piaskowych o bogatym śmietankowo-waniliowym smaku.
Użycie koncentratu babki piaskowej skraca proces przygotowania ciasta do 5 minut! Gotowe babki zachowują świeżość do 7 dni bez polewy, do 12 dni - w polewie.
Dodatkową zaletą stosowania możliwość leżakowania ciasta przez 60 minut, bez pogarszania jego właściwości.
Ciasta przygotowane na bazie naszych koncentratów można łączyć z kakao i wypiekać babki dwusmakowe.

Pakowanie:

Worek 25 kg

 

Zalecenia technologiczne

  1. mieszać wszystkie składniki płaskim mieszadłem, na średnich obrotach przez 6-7 minut (receptura z masłem) przez 5 minut (z margaryną lub olejem)

  2. napowietrzenie masy powinno wynosić

  3. ilość ciasta podana w recepturze na podstwową babkę wystarcza na 4 formy o średnicy 16 cm

  4. wypiekać 50-60 minut w temp. 170-180ºC



Dee Sand

Jesteś zainteresowany
produktem lub masz pytania?

Chętnie opowiemy więcej o naszych produktach i rozwiązanich
Zapraszamy do kontaktu