COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

INNOWACJE / R&D

Dlaczego innowacja jest dla nas kluczowa?

Dział Badań i Rozwoju Zeelandii w odpowiedzi na ciągle zmieniające się otoczenie, potrzeby klientów oraz pojawiające się trendy na rynku opracowuje produkty, receptury oraz nowatorskie i innowacyjne rozwiązania w kategorii  piekarskiej, cukierniczej oraz aromatów. Obszar naszych szczególnych zainteresowań to:

 

Czysta Etykieta 

Czysta etykieta LogoJednym z najważniejszych skojarzeń jakie pierwsze pojawiają się gdy mamy na myśli produkty spożywcze jest ich naturalność. Przykładem efektów działań naszego działu Badań i Rozwoju (R&D) w tym zakresie jest przeformułowanie i przebudowanie portfolio produktów piekarskich oraz nieustanne i ciągłe wysiłki w celu zachowania naszych receptur jak najbardziej wolnych od sztucznych dodatków lub substancji powszechnie uznawanych za szkodliwe.

 

Autentyczność oraz duma regionalna 
Chleb podhalański Globalizacja przyczyniła się do ujednolicenia rynków. To z koleji skutkowało w tendencjach zwrotnych: konsumenci coraz częściej poszukują produktów autentycznych, a wśród nich tradycyjnych, naturalnych (nie przetworzonych) produktów spożywczych, odzwierciedlających zarówno ich indywidualną jak i regionalną tożsamość. Staramy się odpowiadać na te potrzeby oferując produkty tzw. „szyte na miarę”.

 

Zdrowe i odżywcze

Zdrowe pieczywoRosnąca świadomość konsumentów na temat zdrowotności oraz wartości odżywczych produktów skutkuje pracami Działu Badań i Rozwoju nad rozwiązaniami innowacyjnymi w zakresie produktów  spełniających konkretne funkcję np. pieczywo dla aktywnych, pieczywo dla osób dbających o zdrowie i formę przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich walorów sensorycznych. Naszym celem  jest także uzupełnienie naszego asortymentu  o produkty z niską zawartością soli, tłuszczu i cukru oraz produkty bogate w błonnik, białko i witaminy

 

Smak, Zapach, Konsystencja
Smaczna pieczywoJednym z najważniejszych kryteriów jakości produktów spożywczych jest ich smak. W przypadku produktów piekarniczych kolejnym istotnym kryterium jest struktura miękiszu, świeżość oraz przydatność do spożycia. W tym tkwi cała sztuka aby zaproponować produkty najwyższej jakości z zachowaniem świeżości przy obecnie długim czasie liczonym od produkcji do konsumpcji.

W przypadku produktów cukierniczych ważną cechą wyróżniającą nasze produkty obok smaku jest także wygląd poparty wiedzą i doświadczeniem naszych Mistrzów Cukiernictwa.

 

Udogodnienia w produkcji

Innowacyjność Zeelandii

Czy to mając na uwadze obniżenie kosztów  czy też ze względu na trudności w pozyskaniu odpowiedniego personelu, wielu Klientów szuka sposobów racjonalizacji swoich procesów produkcyjnych oraz oszczędzenia czasu i energii. Dlatego też, nieustannie pomagamy  rozwijać nowe sposoby czyniące produkcję bardziej efektywną.