COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

KALENDARIUM

Termin: 25-26.04.2017

Prowadzący: Marcin Surdyk

Temat szkolenia: Sugarcrafting - techniki pracy z masą cukrową          

Opis szkolenia:

- zasady pracy z masami cukrowymi ( Roll Decor, marcepan)
- techniki barwienia i układu kolorystycznego wyrobów cukierniczych
- zastosowanie czekolady plastycznej, jako materiał dekoracyjny tortów
- formy sylikonowe, żelatynowe – techniki wykonywania dekoracji przy użyciu form
- torty w formie 3D

 

Termin: 09-10.05.2017

Prowadzący: Juliusz Kurylonek

Temat szkolenia: Letnie inspiracje cukiernicze

Opis szkolenia:

- ciasta biszkoptowo-tłuszczowe- wypiek ciast z owocami sezonowymi
- torty - kompozycja smakowa i wizualna tortów z zastosowaniem owoców sezonowych oraz Arabesque
- tarty
- wykorzystanie najnowszych technik dekoracji wyrobów deserowych – (polewy, żele, czekolada plastyczna)
- elementy dekoracyjne – Dobla – dekoracje czekoladowe

 

Termin: 25-26.07.2017

Prowadzący: Marcin Surdyk

Temat szkolenia: Sugarcrafting - techniki pracy z masą cukrową

Opis szkolenia:

- zasady pracy z masami cukrowymi ( Roll Decor, marcepan)
- techniki barwienia i układu kolorystycznego wyrobów cukierniczych
- zastosowanie czekolady plastycznej, jako materiał dekoracyjny tortów
- formy sylikonowe, żelatynowe – techniki wykonywania dekoracji przy użyciu form
- torty w formie 3D

 

Termin: 29-30.08.2017

Prowadzący: Juliusz Kurylonek

Temat szkolenia: Jesienne inspiracje cukiernicze

Opis szkolenia:

- ciasta biszkoptowo-tłuszczowe, musy, kremy
- torty - kompozycja smakowa i wizualna tortów z zastosowanie owoców sezonowych oraz czekolady Arabesque
- wykorzystanie najnowszych technik dekoracji powierzchni wyrobów deserowych – (polewy, żele, czekolada plastyczna)
- elementy dekoracyjne – Dobla – dekoracje czekoladowe

 

Termin: 12-13.09.2017

Prowadzący: Marcin Surdyk

Temat szkolenia: Arabesque - czekoladowe inspiracje

Opis szkolenia:

- techniki temperowania czekolady Arabesque
- praliny czekoladowe- formy oraz kompozycja smakowa
- kompozycja smakowa wyrobów deserowych na bazie czekolady Arabesque
- stylizacja oraz dekoracja powierzchni wyrobów deserowych produktami czekoladowymi
- elementy dekoracyjne – Dobla – dekoracje czekoladowe

 

Termin: 24-25.10.2017

Prowadzący: Marcin Surdyk

Temat szkolenia: Sugarcrafting - techniki pracy z masą cukrową          

Opis szkolenia:

- zasady pracy z masami cukrowymi ( Roll Decor, marcepan)
- techniki barwienia i układu kolorystycznego wyrobów cukierniczych
- zastosowanie czekolady plastycznej, jako materiał dekoracyjny tortów
- formy sylikonowe, żelatynowe – techniki wykonywania dekoracji przy użyciu form
- torty w formie 3D

 

Termin: 14-15.11.2017

Prowadzący: Juliusz Kurylonek

Temat szkolenia: Arabesque - czekoladowe inspiracje

Opis szkolenia:

- techniki temperowania czekolady Arabesque
- praliny czekoladowe- formy oraz kompozycja smakowa
- kompozycja smakowa wyrobów deserowych na bazie czekolady Arabesque
- stylizacja oraz dekoracja powierzchni wyrobów deserowych produktami czekoladowymi
- elementy dekoracyjne – Dobla – dekoracje czekoladowe

 

Termin: 28-29.11.2017

Prowadzący: Marcin Surdyk

Temat szkolenia: Świąteczne i zimowe inspiracje cukiernicze  

Opis szkolenia:

- ciasta biszkoptowo-tłuszczowe,
- tradycyjne świąteczne wypieki w nowych odsłonach
- torty - kompozycja smakowa i wizualna tortów z zastosowanie owoców sezonowych oraz czekolady Arabesque
- wykorzystanie najnowszych technik dekoracji powierzchni wyrobów deserowych – (polewy, żele, czekolada plastyczna)
- elementy dekoracyjne – Dobla – dekoracje czekoladowe