COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Bułka żytnia z ziarnami

GRUPY RECEPTUR:

Bułki

SKŁAD:


Ciasto

  • 0,3 kg drożdże
  • 6,2 kg woda
  • 0,14 kg margaryna

PRZYRZĄDZENIE:

Mieszać wszystkie składniki 8 minut na wolnych, 5 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 10 minut. Podzielić ciasto na presy o masie 2,1 kg Rozrost w presach około 10 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk), bez zaokrąglenia, ułożyć na blachach. Fermentacja końcowa około 30-40 minut. Wypiekać w temperaturze 240-230°C przez 18 minut z zaparowaniem komory.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-10-03

AKTUALNOSCI