COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Słodki podarunek - Walentynki '14

GRUPY RECEPTUR:

Torty

OKAZJE:

Walentynki

SKŁAD:


Mus

  • 330 g woda
  • 500 ml śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić. Wymieszać mus z wodą, ubijać przez około 2 minuty przy zastosowaniu rózgi. Połączyć z ubitą śmietaną, całość delikatnie wymieszać.

Ciasto czekoladowe

  • 550 g jaja
  • 550 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Gotową masę wyłożyć do 4 rantów o średnicy ok. 20 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 45 minut. Wystudzone ranty przekroić na 3 blaty równej grubości.

Krem wiśniowy

  • 125 g woda
  • 500 ml śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić. Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie. Porcjami dodawać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać do połączenia składników.

PRZYRZĄDZENIE:

Torciki składać z 3 blatów, na każdy z nich szprycować naprzemiennie kulkę kremu wiśniowego i musu. Wierzch udekorować Dobla Cygaretka jasna i Serca mix. Przechowywać w warunkach chłodniczych.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-13

AKTUALNOSCI