COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Czekoladowe co nieco - Walentynki '14

GRUPY RECEPTUR:

Ciastka deserowe i bankietowe

OKAZJE:

Walentynki

SKŁAD:


Dekoracja

  • 150 g maliny
  • 100 g jeżyny
  • 150 g porzeczki czarne
Owoce wymieszać z żelem, wykładać do wypełnionych ringów. Udekorować Dobla Muszelka Jasna. Przechowywać w warunkach chłodniczych.

Ciasto czekoladowe

  • 200 g jaja
  • 20 g woda
Wszystkie składniki napowietrzać przez 8-10 minut na wysokich obrotach (przy zastosowaniu rózgi). Masę wyłożyć na blachę o wymiarach 30x40 cm (pokrytą papierem do wypieku). Wypiekać w temperaturze 220°C przez 6-8 minut. Z wystudzonego ciasta czekoladowego wycinać krążki o średnicy ok. 5 cm (umożliwiającej ich umieszczenie w czekoladowych ringach Dobla).

Krem śmietanowy

  • 150 g woda
  • 600 ml śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić. Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie. Porcjami dodawać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Gotowy krem dozować do wyłożonych ciastem ringów czekoladowych.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-13

AKTUALNOSCI