COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Chleb słodowy z dynią

GRUPY RECEPTUR:

Chleby

SKŁAD:


Ciasto

  • 2,4 kg mąka żytnia typ 720
  • 5,6 kg mąka pszenna typ 850
  • 0,32 kg drożdże
  • 5,6 kg woda
Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych, 4 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna 15 minut. Ciasto podzielić na kęsy o masie 0,52 kg, zaokrąglić, włożyć do foremek. Fermentacja końcowa około 40 minut. Przed wypiekiem, posypać ciasto drobnymi otrębami pszennymi lub mieszanką sezamu i siemienia. Wypiekać w temperaturze 240°C przez około 40 minut, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-18

AKTUALNOSCI