COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Bułki okrągłe, nacinane - Kornelki

GRUPY RECEPTUR:

Bułki

SKŁAD:


Ciasto

  • 5 kg mąka pszenna typ 550
  • 0,4 kg drożdże
  • 5,2 kg woda

PRZYRZĄDZENIE:

Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 25-27°C. Fermentacja wstępna 15 minut. Ciasto podzielić na presy o masie 2,1 kg. Fermentacja ciasta w presie 10 minut. Podzielić ciasto na kęsy (30 szt.), zaokrąglić. Po 35-40 minutach fermentacji końcowej posypać bułki mąką żytnią i naciąć czterokątnie w szachownicę. Pozostawić do dalszej fermentacji około 5-10 minut. Wypiek w temperaturze 240-250°C przez 17-20 minut. z zaparowaniem komory.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-14

AKTUALNOSCI