COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Zimowe Cherry - Gwiazdka

GRUPY RECEPTUR:

Serniki

SKŁAD:


Blat czekoladowy

  • 600 g jaja
  • 60 g woda
Wszystkie składniki napowietrzać przez ok. 10 minut na wysokich obrotach (przy zastosowaniu rózgi). Masę wyłożyć do wysokiego rantu o wymiarach 60x40 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez około 50 minut.

Masa serowa

  • 2500 g twaróg półtłusty
  • 620 g cukier puder
  • 380 g margaryna
  • 1000 g woda
  • 1500 ml śmietana 30%
* w przypadku, gdy twaróg ma wyraźnie kwaśny smak można zastosować jedynie Zeesan Neutralny ( w ilości równej dwóm smakom Zeesan'ów) Ubić margarynę z cukrem pudrem, dodać zmielony ser twarogowy, podbić razem do czasu uzyskania jednolitej masy. Schłodzoną śmietanę ubić. Zeesany dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodawać porcjami ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Połączyć obie masy, całość delikatnie wymieszać. Wyłożyć na wystudzony blat ciasta, równomiernie rozprowadzić.

Masa owocowa

  • 28 g żelatyna
  • 300 g woda
Żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie, połaczyć z Frutafill Wiśnia. Powstałą masę wylać na masę serową (temperatura masy owocowej nie powinna być zbyt wysoka, tak aby nie wpłynęła na zmianę struktury i konsystencji masy twarogowej). Masę tak rozprowadzić, aby wiśnie częściowo zapadły się w masę serową. Pozostawić do całkowitego zastygnięcia.

PRZYRZĄDZENIE:

Przechowywać w warunkach chłodniczych.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-13

AKTUALNOSCI