COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Sernik Czekoladowy - Gwiazdka

GRUPY RECEPTUR:

Serniki

SKŁAD:


Blat czekoladowy

  • 600 g jaja
  • 60 g woda
Wszystkie składniki napowietrzać przez około 10 minut na wysokich obrotach (przy zastosowaniu rózgi). Masę wyłożyć do wysokiego rantu o wymiarach 60x40 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez około 30 minut. Wystudzony blat ciasta można nasączyć.

Masa serowa

  • 3000 g twaróg półtłusty
  • 500 g cukier puder
  • 250 g margaryna
  • 300 g woda
  • 60 g żelatyna
  • 700 ml śmietana 30%
Margarynę ubić z cukrem pudrem. Dodać zmielony twaróg i lekko podbić. Rosette połączyć ze śmietaną - ubić. Następnie dodać do masy serowej i dokładnie wymieszać. Żelatynę zalać wodą i pozostawić do spęcznienia. Następnie podgrzać do czasu jej całkowitego rozpuszczenia i lekko schłodzić. Masę podzielić na 2 równe części. Do jednej z nich dodać połowę rozpuszczonej żelatyny i lekko rozpuszczony KremLine. Wymieszać dokładnie i rozprowadzić równomiernie na całej powierzchni wypieczonego i wystudzonego ciasta. Do drugiej części masy twarogowej dodać pozostałą ilość żelatyny i dokładnie wymieszać. Rozprowadzić równomiernie na powierzchni zastygniętej warstwy czekoladowej. Pozostawić do całkowitego zastygnięcia w warunkch chłodniczych (co najmniej 5 h). Fantazyjnie udekorować w/g uznania.

PRZYRZĄDZENIE:

Przechowywać w warunkach chłodniczych.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-11

AKTUALNOSCI