COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Akademia Zeelandia - tort Pavlova

GRUPY RECEPTUR:

Torty

SKŁAD:


Owoce mrożone

  • 660 g maliny
  • 660 g jeżyny
  • 330 g jagody

Dyski bezowe

  • 1000 g cukier
  • 1000 g woda
* woda powinna mieć temeraturę ok. 60°C. Wszystkie składniki napowietrzać na wysokich obrotach (przy zastosowaniu rózgi) przez ok. 5 minut. Na blachach pokrytych papierem do wypieku szprycować ( przy użyciu worka cukierniczego) cienkie dyski o średnicy ok. 15 cm (łącznie 66szt.) Suszyć w temperaturze ok. 120°C przez ok 60 minut.

Krem

Schłodzony Ken Presto ubić .

Krem-owoce leśne

  • 825 g woda
  • 3300 ml śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić. Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodawać porcjami ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać do połączenia składników.

PRZYRZĄDZENIE:

Składać kolejno: dysk bezowy, krem-owoce leśne (wyszprycowany przy zastosowaniu worka cukierniczego), część owoców mrożonych, porcję kremu owoce leśne. Całość delikatnie docisnąć drugim dyskiem bezowym. Na powierzchni wyszprycować wzorek-ślimak z ubitego Ken Presto. Udekorować owocami, ewentualnie przyprószyć cukrem gronowym Mont Blanc. Przechowywać w warunkach chłodniczych.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-08

AKTUALNOSCI