COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Babka czekoladowo-migdałowa

GRUPY RECEPTUR:

Babki

OKAZJE:

Wielkanoc

SKŁAD:


Ciasto

  • 575 g jaja
  • 575 g olej
Bind It wymieszać "na sucho" z Sandią Czekoladową. Perla rozprowadzić w około 100 g masy jajowej. Połączyć wszystkie składniki, mieszać na wolnych obrotach przez około 5 minut przy zastosowaniu płaskiego mieszadła. Dozować do natłuszczonych foremek do wypieku babek z kominkiem (ok. 550g/szt.). Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 50 minut.

Polewa

  • 35 g olej
Satinę podgrzewać z dodatkiem oleju w kąpieli wodnej, ciągle mieszając do czasu całkowitego upłynnienia i połączenia składników.

PRZYRZĄDZENIE:

Wypieczone i wystudzone babki dekorować polewą oraz motywami świątecznymi.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-18

AKTUALNOSCI