COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Ciasto jogurtowe z owocami - Lato

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

SKŁAD:


Żel

  • 400 g woda
Paletta podgrzewać z dodatkiem wody na wolnym ogniu ciągle mieszając, do czasu całkowitego rozpuszczenia żelu, zagotować. Grubą warstwą przestudzonego żelu pokryć owoce, pozostawić do całkowitego zastygnięcia.

Ciasto jogurtowe

  • 600 g jaja
  • 600 g olej
  • 600 g woda
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przy użyciu płaskiego mieszadła przez około 5 minut. Masę wyłożyć do rantu o wymiarach 60x 40 cm, równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni.

Owoce do zapieku

  • 600 g truskawki
  • 400 g maliny
Owoce umyć, pozbawić szypułek, osuszyć , ewentualnie rozdrobnić. Równomiernie rozłożyć na całej powierzchni ciasta. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 60-70 minut.

Owoce do dekoracji

  • 900 g truskawki
  • 300 g maliny
* można zastosować inne owoce sezonowe (w ilości 1200 g) Owoce umyć, pozbawić szypułek, osuszyć , ewentualnie rozdrobnić. Ułożyć grubą warstwą na powierzchni wypieczonego i wystudzonego ciasta.

PRZYRZĄDZENIE:

Ewentualnie przyprószyć cukrem gronowym Mont Blanc. Przechowywać w warunkach chłodniczych.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-09-22

AKTUALNOSCI