COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Placek czekoladowo-pomarańczowy z pomarańczami

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

OKAZJE:

Wielkanoc

SKŁAD:


Żel do dekoracji

  • 100 g woda
Paletta Pasta podgrzewać z dodatkiem wody na wolnym ogniu ciągle mieszając do czasu całkowitego rozpuszczenia żelu, zagotować.

Ciasto czekoladowo-pomarańczowe

  • 500 g jaja
  • 500 g olej
  • 500 g woda
Wszystkie składniki mieszać przez 5 minut na wolnych obrotach (przy użyciu płaskiego mieszadła). Masę przełożyć do rantu o wymiarach 60x40 cm.

Owoce

  • 1000 g pomarańcze
Pomarańcze obrać ze skórki, pozbawić albedo, pokroić w cienkie plastry. Połowę z nich rozłożyć równomiernie na powierzchni ciasta. Wypiekać w temperaturze 180°C przez 50-60 minut.

PRZYRZĄDZENIE:

Po wypieczeniu i wystudzeniu ciasta, ułożyć pozostałe plastry pomarańczy. Całość pokryć warstwą lekko przestudzonego żelu.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-18

AKTUALNOSCI