COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Sernik gotowany ( pieczony na parze )

GRUPY RECEPTUR:

Serniki

OKAZJE:

Wielkanoc

SKŁAD:


Masa sernikowa

  • 3000 g twaróg półtłusty
  • 740 g cukier
  • 1740 g jaja
Twaróg półtłusty zmielony mieszać z cukrem i jajami około 6 minut na wolnych obrotach (przy użyciu płaskiego mieszadła), pod koniec dosypać Vankrem. Mieszać do czasu powstania homogennej masy. Masę dozować do foremek do wypieku baleriny - po ok. 650 g/ szt. Wypiekać w temperaturze 160°C przez ok. 70 minut w formach do połowy zanurzonych w wodzie (umieszczonych w blasze z wysokim rantem).

PRZYRZĄDZENIE:

Po wystudzeniu można wyłożyć serniki na wcześniej odpieczone i nasączone biszkopty. Udekorować np. Frutafill Wiśnia oraz Bianca Meringue.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-18

AKTUALNOSCI