COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Babka makowa- Sandia

GRUPY RECEPTUR:

Babki

OKAZJE:

Boże Narodzenie

SKŁAD:


Ciasto makowe

  • 300 g mak niebieski
  • 460 g jaja
  • 460 g olej
Mak wymieszać z Sandią "na sucho", dodać pozostałe składniki. Mieszać około 5 minut na wolych lub średnich obrotach przy zastosowaniu płaskiego mieszadła. Masę dozować do jedorazowych tekturowych foremek - po 300 g/szt. Wypiekać w temperaturze 180°C przez około 50 minut.

PRZYRZĄDZENIE:

Wypieczone babki dekorować cienką warstwą pomady - przygotowanej na bazie Fondant Ready oraz pałeczkami bezowymi z cukrem kryształem ( przygotowanymi z Bianca Meringue ), gwiazdkami ze Scaldisu Białego ( posypanymi cukrem gruboziarnistym i barwnikiem perłowym do czekolady )

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-19

AKTUALNOSCI