COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Złociste bułeczki

GRUPY RECEPTUR:

Bułki

SKŁAD:

  • 10 kg mąka pszenna typ 550
  • 0,17 kg sól
  • 0,4 kg drożdże
  • 0,2 kg margaryna
  • 5,3 kg woda
Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych, 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 15 minut. Podzielić ciasto w presy o masie 1,8 kg. Fermentacja w presach około 10 minut. Podzleć presy na kęsy (30 sztuk), zaokrąglić. Fermentacja końcowa około 50 minut. Wypiekać w temperaturze 240°C – 230°C przez 16 minut z zaparowaniem komory.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-11

AKTUALNOSCI