COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Krówka z Pianką

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

SKŁAD:


Blat

  • 335 g jaja
  • 60 g woda
  • 330 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 180° C przez ok. 35 minut. Wystudzić i ściąć wierzchnią warstwę blatu.

Dekoracja

  • 230 g kruszonka
Kruszonkę wypiec w piecu w temperaturze ok. 200°C przez ok. 20 min na złocisty kolor. Rozsypać na powierzchni ciasta. Całość umieścić w chłodni do całkowitego stężenia pianki. *Dekoracja wg uznania

Pianki śmietanowe

  • 2200 g woda
Galaretkę Neutralną rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie. Galaretkę podzielić na dwie części, w jednej z nich rozpuścić kajmak. Wystudzić.
  • 2200 g śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić. Ubitą śmietanę podzielić na dwie części i delikatnie połączyć z lekko tężejącymi galaretkami. Obie masy wylewać na blat tworząc nieregularne kształty. Powierzchnię delikatnie wyrównać potrząsając blachą.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Blat 2. Pianki śmietanowe 3. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-10-04

AKTUALNOSCI