COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Q'ki Korzenne z Masą Migdałową

GRUPY RECEPTUR:

Ciastka inne

SKŁAD:


Powidła śliwkowe

Powidła szprycować na masę migdałową (ok. 7 g / szt.).

Q'ki Korzenne

  • 75 g margaryna
  • 35 g woda
Q'ki Korzenne mieszać z margaryną na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Zwiększyć obroty na średnie i stopniowo dodawać wodę. Mieszać do czasu połączenia wszystkich składników. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 25 x 40 cm o grubość ok. 0,3 cm.

Masa migdałowa

Z Perli uformować wałek o długości odpowiadającej długości rozwałkowanego ciasta i umieścić na jego brzegu. Całość zwinąć. Kroić na plastry o grubości ok. 2 cm. Wypiekać w temperaturze ok. 200°C przez ok. 10 minut (nie przesuszać ciastek). Wystudzić.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-09-05

AKTUALNOSCI