COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Krówka z Kremem Waniliowym

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

SKŁAD:


Dekoracja

*Dekoracja wg uznania

Blat

  • 420 g jaja
  • 75 g woda
  • 410 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze ok. 180°C przez ok. 37 minut. Wystudzić i ściąć wierzchnią warstwę blatu.

Krem budyniowo - waniliowy

  • 2000 g woda
  • 900 g śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić. Vankrem napowietrzać z wodą na szybkich obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu rózgi). Dodać ubitą śmietanę i delikatnie mieszać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Krem równomiernie rozprowadzić na blacie. Schłodzić.

Żel na zimno

Palettę Cold White równomiernie rozprowadzić na powierzchni schłodzonego ciasta.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Blat 2. Krem budyniowo - waniliowy 3. Żel na zimno 4. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-10-04

AKTUALNOSCI