COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Q'k korzenne z Musem z Goździkami

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

SKŁAD:


Dekoracja

*Dekoracja wg uznania

Blat Q'ki Korzenne

  • 200 g margaryna
  • 200 g mąka pszenna typ 450
  • 140 g woda
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach do momentu uzyskania efektu kruszonki (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Kruszonkę równomiernie rozsypać w rancie o wymiarach 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze ok. 180°C przez ok. 13 minut. Wystudzić.

Mus Czekoladowy z Goździkami

  • 6 g cynamon
  • 15 g żelatyna
  • 1500 g śmietana 30%
  • 750 ml sok pomarańczowy
  • 3 g goździk mielony
Schłodzoną śmietanę ubić. Żelatynę namoczyć w 75 g soku pomarańczowego. Pozostałą jego część (675 g) zagotować z goździkami i cynamonem. Zagotowanym sokiem z przyprawami oraz sokiem z żelatyną zalać czekoladę Arabesque Lait 34 i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ganache schłodzić do temperatury ok. 40°C i delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Mus równomiernie rozprowadzić na blacie z Q'ki. Schłodzić.

Żel na zimno

Palettę Cold Choco równomiernie rozprowadzić na schłodzonym musie czekoladowym z goździkami.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Blat Q'ki Korzenne 2. Mus Czekoladowy z Goździkami 3. Żel na zimno 4. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-09-05

AKTUALNOSCI