COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Sernik - Krówka

GRUPY RECEPTUR:

Serniki

SKŁAD:


Masa serowo - kajmakowa

  • 400 g jaja
  • 1440 g woda
  • 240 g olej
  • 2000 g Twaróg sernikowy
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu rózgi).

Dekoracja

  • 300 g orzech arachidowy
*Dekoracja wg uznania
Kajmak dodać do masy twarogowej i delikatnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę serowo - kajmakową dozować do rantów (ok. 1050 g / szt.). Wypiekać w temperaturze ok. 160°C przez ok. 100 - 110 minut. Wystudzić.

Blat

  • 420 g jaja
  • 75 g woda
  • 410 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do 6 rantów o średnicy 17 cm. (ok. 310 g / szt.). Wypiekać w temperaturze ok. 180°C przez ok. 35 minut. Wystudzić.

Polewa

Gotowe ciasto pokryć warstwą kajmaku.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Blat 2. Masa serowo- kajmakowa 3. Polewa 4. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-10-04

AKTUALNOSCI