COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Sernik na Q'ki Korzennym

GRUPY RECEPTUR:

Serniki

SKŁAD:


Masa serowa

  • 220 g jaja
  • 500 g woda
  • 100 g olej
  • 1000 g Twaróg sernikowy
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu rózgi). Masę serową równomiernie wyłożyć na spody pokryte powidłami śliwkowymi (ok. 815 g / szt.). Wypiekać w temperaturze 175°C przez ok. 95 minut. Schłodzić.

Spód z Q'ki Korzennego

  • 100 g margaryna
  • 100 g mąka pszenna typ 450
  • 70 g woda
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach do momentu uzyskania efektu kruszonki (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Kruszonkę równomiernie rozsypać w 3 rantach o średnicy ok. 17 cm. (ok. 300 g / szt.). Wypiekać w temperaturze ok. 180°C przez ok. 13 minut. Schłodzić.

Dekoracja

Gotowe ciasta opruszyć Mont Blanc (ok. 6 g / szt.).

Powidła

  • 10 g woda
Powidła wymieszać z wodą do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę równomiernie rozprowadzić na spodach umieszczonych w rantach (ok. 100 g / szt.).

PRZYRZĄDZENIE:

1. Spód z Q'ki Korzennego 2. Powidła 3. Masa serowa 4. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-09-05

AKTUALNOSCI