COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Sernik z Kajmakiem

GRUPY RECEPTUR:

Serniki

SKŁAD:


Masa serowo - kajmakowa

  • 500 g jaja
  • 1800 g woda
  • 300 g olej
  • 2500 g Twaróg sernikowy
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu rózgi). Masę serową podzielić na dwie części. Pierwszą część (ok. 4000 g) wyłożyć na wystudzony spód.
Kajmak dodać do pozostałej masy twarogowej i delikatnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę serową z kajmakiem dozować za pomocą rękawa cukierniczego w formie pasków (lekko zagłębiając końcówkę worka w masie). Wypiekać w temperaturze ok. 160°C przez ok. 100 - 110 minut. Wystudzić.

Dekoracja


Spód

  • 75 g jaja
  • 550 g margaryna
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła), następnie zwiększyć obroty i mieszać do czasu ich całkowitego połączenia. Ciasto rozwałkować i rozłożyć na blasze o wymiarach 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 200° C przez ok. 10 - 15 minut. Wystudzić.

Żel

Palettę Żel Neutralną podgrzać do temperatury ok. 90°C. Wystudzony sernik pokryć cienką warstwą żelu (można użyć żelownicy).

PRZYRZĄDZENIE:

1. Spód 2. Masa serowo - kajmakowa 3. Żel 4. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-02-24

AKTUALNOSCI