COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Ciastka Owsiane z Kajmakiem

GRUPY RECEPTUR:

Ciastka inne

SKŁAD:


Polewa

  • 30 g olej
Satinę upłynnić z olejem i nanosić w formie pasków na wystudzone ciastka owsiane z kajmakiem.

Ciasto

  • 50 g jaja
  • 450 g margaryna
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Ciasto schłodzić, uformować wałek o średnicy ok. 5 cm i pokroić na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Ciasteczka układać na blachach pokrytych papierem do wypieku, pozostawiając duże odstępy pomiędzy nimi.

Nadzienie

Przy pomocy rękawa cukierniczego kajmak szprycować na środek każdego ciastka (ok. 7 g / szt.). Wypiekać w temperaturze 195°C przez ok. 12-14 minut (nie przesuszać ciastek). Wystudzić.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Ciasto 2. Nadzienie 3. Polewa

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-02-24

AKTUALNOSCI