COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Mix komoska - bułka żytnia ze słonecznikiem (kwadratowa)

GRUPY RECEPTUR:

Bułki

OKAZJE:

Wielkanoc

SKŁAD:


Posypka dekoracyjna

  • 1,25 kg słonecznik
  • 1,25 kg dynia ziarna

Ciasto

  • 0,3 kg drożdże
  • 4 kg mąka żytnia typ 720
  • 6,3 kg woda
  • 1,25 kg słonecznik

PRZYRZĄDZENIE:

Przygotować posypkę z 1,25 kg słonecznika i 1,25 kg dyni. Pozostałe składniki mieszać przez 8 minut na wolnych i 5 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 10 minut. Podzielić ciasto na presy o masie 2,4 kg. Rozrost w presach około 10 minut. Podzielić presy na kęsy bez zaokrąglenia (30 sztuk), posmarować wodą, obtoczyć w mieszance słonecznika z dynią, ułożyć na blachach. Fermentacja końcowa około 30-40 minut. Wypiekać w temperaturze 240-230° C przez 18 minut z zaparowaniem komory.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-02-09

AKTUALNOSCI