COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Babeczka Keksowa

GRUPY RECEPTUR:

Babki

OKAZJE:

Wielkanoc

SKŁAD:


Ciasto

  • 115 g jaja
  • 100 g mieszanka keksowa
  • 115 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i szprycować w małe foremki silikonowe w kształcie babeczki (ok. 60 - 70 g / szt.). Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut. Wystudzić.

Dekoracja


Polewa

Fondant Ready lekko podgrzać (do ok. 40°C) i udekorować babki.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-02-24

AKTUALNOSCI