COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Tarta z Creme brulee i owocami ( z Paletta Pasta Neutralna )

GRUPY RECEPTUR:

Tarty

OKAZJE:

Imieniny

SKŁAD:


Creme brulee

  • 680 g mleko 2 % tł,
  • 680 ml śmietana 30%
Śmietanę podgrzewać. Mieszankę Creme brulee rozprowadzić w mleku, wlać do gorącej śmietany, podgrzewać ciągle mieszając (nie napowietrzać), tak aby zapobiec przypaleniu, zagotować. Gotowy krem wylać na zastygniętą warstwę żelu malinowego. Schłodzić, pozostawić do całkowitego zastygnięcia.

Ciasto kruche

  • 300 g margaryna
  • 35 g jaja
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez około 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim 4 formy do wypieku tart (o średnicy około 24 cm). Zapiekać w temperaturze 190°C do czasu uzyskania złocistej barwy.

Owoce

  • 480 g truskawki
  • 240 g maliny
  • 240 g jeżyny
  • 240 g jagody
Owoce oczyścić. Truskawki rozdrobnić i połączyć z pozostałymi owocami. Mieszanką owoców udekorować powierzchnię tart.

Żel malinowy

  • 430 g maliny
Maliny oczyścić, zmiksować , dodać Paletta Pasta. Całość podgrzewać na wolnym ogniu, zagotować. Masę wylać na podpieczone ciasto kruche.

Żel do dekoracji

Cienką warstwą upłynnionego żelu pokryć powierzchnię owoców.

PRZYRZĄDZENIE:

Przechowywać w warunkach chłodniczych.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-18

AKTUALNOSCI