COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Ciasto a'la Murzynek z Serem

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

SKŁAD:


Masa serowa

  • 225 g jaja
  • 900 g Twaróg sernikowy
Jaja ubić i stopniowo dodawać twaróg. Do masy serowej dodać Vankrem i delikatnie wymieszać. Masę serową nieregularnie dozować na ciasto czekoladowo-kakaowe przy pomocy rękawa cukierniczego. Wypiekać w temperaturze 180° C przez ok. 60 minut. Wystudzić.

Spód kruchy

  • 20 g jaja
  • 180 g margaryna
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Ciasto schłodzić. Wywałkować blat o wymiarach 30 x 40 cm i umieścić w rancie o takich samych wymiarach. Wypiekać w temperaturze 180° C przez ok. 15 minut. Wystudzić.

Ganache

  • 135 g śmietana 30%
Śmietanę zagotować, zalać Satinę i dokładnie zblendować (tak by nie napowietrzyć masy). Ganache równomiernie rozprowadzić na powierzchni ciasta.

Dekoracja

  • 100 g rodzynki
Gotowe ciasto dekorować rodzynkami i opruszyć Mont Blanc.

Ciasto czekoladowo-kakaowe

  • 450 g jaja
  • 90 g woda
  • 540 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć na wypieczony spód kruchy.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Spód kruchy 2. Ciasto czekoladowo-kakaowe 3. Masa serowa 4. Ganache 5. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-02-24

AKTUALNOSCI