COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Kostka Cytrusowa z Jabłkiem

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

SKŁAD:


Dekoracja


Blat cytrusowy

  • 450 g jaja
  • 450 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 180° C przez ok. 25 minut. Wystudzić.

Masa jabłkowa

  • 800 g woda
Galaretkę rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie i pozostawić do ostygnięcia. Dodać jabłko prażone i całość schłodzić. Lekko tężejącą masę wyłożyć na blat cytrusowy. Schłodzić.

Krem śmietanowy

  • 300 g woda
  • 1000 g śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić razem z Rosettą. Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodawać porcjami ubitą masę śmietanową i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Krem nierównomiernie rozprowadzić na schłodzonej masie jabłkowej. Schłodzić.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Blat cytrusowy 2. Masa jabłkowa 3. Krem śmietanowy 4. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-02-24

AKTUALNOSCI