COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Babka Owocowy Ogród z Kremem

GRUPY RECEPTUR:

Babki

SKŁAD:


Krem

  • 180 g cukier puder
  • 180 g masło
  • 200 g cytryny
  • 500 g mascarpone
*sok i skórka otarta z 2 szt. cytryn Masło napowietrzać z cukrem pudrem, dodać serek mascaprone, sok i skórkę z cytryn. Krem szprycować na powierzchnię babek przy pomocy rękawa cukierniczego z okrągłą tylką.

Ciasto owocowe

  • 250 g jaja
  • 250 g woda
  • 250 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wykładać do kwadratowych foremek (ok. 430 g / szt.). Wypiekać w temperaturze 175°C przez ok. 50 minut. Wystudzić.

Dekoracja


Żel

  • 50 g woda
Palettę Pastę Neutralną podgrzewać z wodą na wolnym ogniu, zagotować. Powierzchnię babek pokryć cienką warstwą żelu.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-02-24

AKTUALNOSCI