COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Ciasto Owocowy Ogród z Rabarbarem

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

SKŁAD:


Dekoracja


Galaretka z rabarbaru

  • 200 g woda
  • 60 g woda
  • 20 g żelatyna
  • 800 g rabarbar
*rabarbar obrać i pokroić Żelatynę namoczyć w wodzie (60 g). Rabarbar, wodę (200 g) oraz Palettę Pastę Neutralną zagotować i zblendować. Galaretkę wylać na zamrożony blat i przykryć drugim blatem. Zamrozić.

Galaretka pomarańczowa

  • 1200 g woda
Galaretkę rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie. Wystudzić. Tężejącą galaretkę wylać na owoce i odstawić do chłodni aż do całkowitego stężenia.

Krem

  • 600 g woda
Napoli Krem połączyć z wodą. Napowietrzać na wysokich obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu rózgi). Krem równomiernie rozprowadzić na zamrożonym cieście.

Blat owocowy

  • 250 g jaja
  • 250 g woda
  • 250 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach 30 x 40 cm. Wypiekać w temperaturze 180° C przez ok. 30 minut. Wystudzić i podzielić na dwa blaty o równej grubości. Jeden blat umieścić w rancie o takich samych wymiarach. Zamrozić.

Owoce

  • 60 g maliny
  • 70 g Czerwona porzeczka
  • 130 g morela w puszce
Morele odsączyć z syropu i pokroić w plastry. Owoce równomiernie rozłożyć na powierzchni kremu.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Blat owocowy 2. Galaretka z rabarbaru 3. Blat owocowy 4. Mrożenie 5. Krem 6. Owoce 7. Galaretka pomarańczowa

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-02-24

AKTUALNOSCI