COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Owocowy Ogród z Galaretką Malinową

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

SKŁAD:


Krem tiramisu

  • 500 g woda
  • 2000 g śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić. Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodawać porcjami ubitą śmietanę i delikatnie mieszać do połączenia składników. 2/3 kremu nierównomiernie rozprowadzić na powierzchni blatu. Schłodzić.

Zamsz

  • 1 g barwnik spożywczy
  • 16 g olej
*czerwony barwnik spożywczy (ilość barwnika wg uznania) Czekoladę Arabesque upłynnić z olejem, połączyć z czerwonym barwnikiem i dokładnie zblendować. Gotowy zamsz nanosić na zamrożone ciasta przy pomocy kompresora (można użyć gotowego zamszu w sprayu).

Blat

  • 500 g jaja
  • 500 g woda
  • 500 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 30 minut. Wystudzić i podzielić na dwa blaty o równej grubości. Jeden blat umieścić w rancie o takich samych wymiarach.

Dekoracja


Galaretka malinowa

  • 2000 g woda
Galaretkę malinową dokładnie rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie. Wystudzić. Tężejącą galaretkę wylać na krem tiramisu i pozostawić do całkowitego stężenia. Niewielką część kremu rozsmarować na stężałej galaretce i przykryć drugim blatem. Pozostałą część kremu równomiernie rozprowadzić na powierzchni. Całość zamrozić.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Blat 2. Krem tiramisu 3. Galaretka malinowa 4. Krem tiramisu 5. Blat 6. Krem tiramisu 7. Mrożenie 8. Zamsz 9. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-02-24

AKTUALNOSCI