COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Rolada Owocowa z Tiramisu

GRUPY RECEPTUR:

Rolady

SKŁAD:


Krem mascarpone & tiramisu

  • 100 g woda
  • 500 g mascarpone
  • 500 g śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić. Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie. Ser mascarpone delikatnie napowietrzyć i połączyć z rozpuszczonym w wodzie Zeesanem. Dodawać porcjami ubitą śmietanę i mieszać do połączenia składników. Kremem wypełniać 2/3 objętości form silikonowych (forma do rolady) i w każdą z nich wcisnąć pasek z blatów i galaretki. Zamrozić.

Blat

  • 250 g jaja
  • 250 g woda
  • 250 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach 30 x 40 cm. Wypiekać w temperaturze 180° C przez ok. 30 minut. Wystudzić i podzielić na dwa blaty o równej grubości. Zamrozić.

Zamsz

  • 50 g olej
Czekoladę Arabesque upłynnić z olejem. Zamsz nanosić na zamrożone rolady przy pomocy kompresora (można użyć gotowego zamszu w spray'u).

Dekoracja


Galaretka malinowa

  • 200 g pulpa malinowa
Wszystkie składniki zagotować i dokładnie ze sobą połączyć za pomocą blendera. Gorącą masę wylać na blat i równomiernie rozprowadzić, delikatnie docisnąć drugim blatem. Zamrozić. Blat podzielić na 5 pasków o wymiarach 8 cm x 24 cm.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Blat 2. Galaretka malinowa 3. Blat 4. Mrożenie 5. Krem mascarpone & tiramisu 6. Mrożenie 7. Zamsz 8. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-02-24

AKTUALNOSCI