COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Torcik Czekoladowy z Malinami

GRUPY RECEPTUR:

Torty

SKŁAD:


Galaretka malinowa

  • 100 g woda
  • 400 g maliny
Wszystkie składniki zagotować i połączyć ze sobą przy pomocy blendera. Odczekać ok. 5 min. Galaretkę rozprowadzić na powierzchni zmrożonego kremu sernikowego.

Krem sernikowy

  • 280 g woda
  • 280 g śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić. Zeesan Sernikowy dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodawać porcjami ubitą śmietanę i mieszać do połączenia składników. Krem równomiernie rozprowadzić na blacie. Zamrozić.

Blat czekoladowy

  • 220 g jaja
  • 40 g woda
  • 270 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantów o średnicy 15 cm. Wypiekać w temperaturze 180° C przez ok. 30 minut. Wystudzić i podzielić na dwa blaty o równej grubości. Jeden z blatów umieścić na środku rantu o wymiarach 17 cm.

Dekoracja

Boki tortu dekorować wg uznania.

Mus czekoladowy

  • 400 g śmietana 30%
  • 900 g śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę (900 g) ubić. Śmietanę (400 g) zagotować i zalać czekoladę Arabesque. Całość dokładnie zblendować. Ganache wystudzić do temperatury ok. 35° C i delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Mus szprycować do rantów z blatem (ok. 420 g / szt.), wyrównać powierzchnię i delikatnie docisnąć drugim blatem.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Blat czekoladowy 2. Mus czekoladowy 3. Blat czekoladowy 4. Krem sernikowy 5. Mrożenie 6. Galaretka malinowa 7. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-02-24

AKTUALNOSCI