COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Sprint Free

GRUPY RECEPTUR:

Chleby

SKŁAD:


Ciasto

  • 0,1 kg drożdże
  • 7,5 kg woda
Sugerowane naważki: - foremka karbowana Sprint - 0,465 kg - foremka półokrągła ZiarnoVita - 2,7 kg - foremka prostokątna - 0,73 kg

PRZYRZĄDZENIE:

Mieszankę namoczyć na godzinę przed zrobieniem ciasta w 6,5 litrach wody o temperaturze około 40-45°C. Dodać drożdże i pozostała część wody. Mieszać wszystkie składniki 15 minut na wolnych obrotach. Temperatura ciasta 28-30°C. Fermentacja wstępna ciasta 15 minut. Ciasto nakładać bezpośrednio do foremek (masa w zależności od wielkości foremki). Fermentacja końcowa około 50 minut. Wypiek w temperaturze 250°C, opadającej do 220°C z zaparowaniem pieca przez pierwsze 3 minuty wypieku. Czas wypieku w zależności od wielkości naważki.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-01-20

AKTUALNOSCI