COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Tarta Domowa z Owocami

GRUPY RECEPTUR:

Tarty

SKŁAD:


Krem budyniowy

  • 285 g woda
Wszystkie składniki mieszać na wysokich obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu rózgi). Pozostawić na ok. 15 minut do stężenia. Połowę kremu równomiernie rozprowadzić na cieście kruchym.

Kruche

  • 25 g jaja
  • 225 g margaryna
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Połowę masy wyłożyć do formy do wypieku tart o średnicy 24 cm.

Dekoracja

Dobla: Szyszka, Gwiazdka Dekoracyjna, Czapka Świętego Mikołaja, Dekorki Świąteczne
  • 130 g porzeczki czerwone
  • 130 g porzeczki czarne
Czarną i czerwoną porzeczkę dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Połowę masy wyłożyć na krem budyniowy. Wypiekać w temperaturze 175 °C przez ok. 45 minut.

Ciasto z porzeczkami

  • 200 g jaja
  • 200 g olej
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła).

PRZYRZĄDZENIE:

1. Kruchy spód 2. Krem budyniowy 3. Ciasto z porzeczkami 4. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2016-10-21

AKTUALNOSCI