COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Kajzerka - Active MXI

GRUPY RECEPTUR:

Bułki

SKŁAD:

  • 10 kg mąka pszenna typ 550
  • 0,16 kg sól
  • 0,5 kg drożdże
  • 0,1 kg cukier
  • 0,2 kg margaryna
  • 5,4 kg woda

PRZYRZĄDZENIE:

Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych, 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 25-27°C. Fermentacja wstępna około 10 minut. Podzielić ciasto w presy o masie 1,8 kg. Fermentacja w presach około 15 minut. Podzleć presy na kęsy (30 sztuk), zaokrąglić. Fermentacja końcowa około 50 minut, po 12 minutach odcisnąć znak kajzerki, kęsy odwrócić znakiem do dołu. Wypiekać w temperaturze 240°C – 230°C przez 16 minut z zaparowaniem komory.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-09-10

AKTUALNOSCI