COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Sernik na spodzie Q'ki FIT Chia

GRUPY RECEPTUR:

Serniki

SKŁAD:


Masa serowa

  • 500 g cukier
  • 300 g jaja
  • 600 g margaryna
  • 2600 g Twaróg sernikowy
*margaryna 80% Margarynę rozpuścić z cukrem, dodać jaja i na wolnym ogniu mieszać do momentu połączenia składników (uważać by jaja się nie ścięły). Gotową masę połączyć z serem i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Rosettę napowietrzyć i delikatnie połączyć z masą serową. Pod koniec mieszania stopniowo dodawać UniKrem. Całość równomiernie rozprowadzić na wystudzonym blacie z kruszonką. Schłodzić.

Ciasto

  • 300 g jaja
  • 300 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach 40 x 60 cm.

Ganache

  • 200 g śmietana 30%
Śmietanę zagotować, zalać Stainę. Całość połączyć za pomocą blendera (uważać, by nie napowietrzyć ganachu). Wystudzić i pokryć powierzchnię schłodzonego ciasta.

Kruszonka

  • 100 g jaja
  • 240 g margaryna
  • 200 g mąka pszenna typ 500
*margaryna 80% Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach do uzyskania efektu kruszonki (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Kruszonkę równomiernie rozsypać na powierzchni ciasta. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 35 minut. Schłodzić.

Dekoracja


PRZYRZĄDZENIE:

1. Ciasto 2. Kruszonka 3. Masa serowa 4. Ganache 5. Dekoacja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2016-02-17

AKTUALNOSCI