COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Sernikowy torcik z Bianca Cremo

GRUPY RECEPTUR:

Serniki

OKAZJE:

Dzień dziecka, Imieniny

SKŁAD:


Masa sernikowa

  • 6500 g twaróg półtłusty
  • 720 g cukier
  • 850 g jaja
Twaróg - zmielić. Cukier, jaja i twaróg mieszać na wolnych obrotach przez około 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła), pod koniec dodać Vankrem - mieszać do czasu powstania jednorodnej masy.

Ganasz czekoladowy

  • 500 ml śmietana 30%
Śmietanę podgrzewać na wolnym ogniu, zagotować. Dodać rozdrobniony Scaldis Deserowy, blendować do czasu powstania jednorodnej konsystencji.

Wiśnie w żelu

  • 400 g cukier
  • 2000 g wiśnie
  • 300 g woda
Wiśnie, podgrzewać z połową porcji cukru (200 g) na wolnym ogniu, ewentualnie z niewielkim dodatkiem wody, aby nie dopuścic do ich przypalenia. Gdy wiśnie puszczą sok, dokładnie odcedzić. Sok podgrzewać z dodatkiem wody. Bind It wymieszać "na sucho" z pozostałą porcją cukru, dodać do gorącego roztworu, dokładnie wymieszać , aby powstał jednorodny, całkowicie klarowny żel. Dodać owoce, całość delikatnie wymieszać. Przechowywać w warunkach chłodniczych.

Ciasto kruche

  • 450 g margaryna
  • 50 g jaja
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez 4-5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Ciasto rozwałkować, wykroić 15 kruchych spodów (rant o średnicy 18 cm).

Krem

  • 2700 g woda
Bianca Cremo połączyć z wodą, ubijać na wysokich obrotach przez 4-5 minut (przy zastosowaniu rózgi).

PRZYRZĄDZENIE:

Ranty o średnicy 18 cm wyłożyć warstwą ciasta kruchego, następnie masą sernikową (600 g masy/ szt.) Wypiekać w temperaturze 180°C przez około 60 minut. Po całkowitym wystudzeniu, przesmarować cienką warstwą przygotowanego kremu, wyłożyć porcję wiśni w żelu, a następnie krem (do wysokości rantu). Wierzch i boki fantazyjnie udekorować ganaszem oraz wiśniami w żelu. Przechowywać w warunkach chłodniczych.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-18

AKTUALNOSCI