COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Kostka karmelowo - imbirowa

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

OKAZJE:

Boże Narodzenie

SKŁAD:


Krem pomarańczowy

  • 250 g woda
  • 1000 g śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić. Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodawać porcjami ubitą śmietanę i delikatnie mieszać do połączenia składników. Krem równomiernie rozprowadzić na drugim blacie. Schłodzić.

Mus czekoladowy z imbirem

  • 950 g śmietana 30%
  • 10 g imbir świeży
Śmietanę (250 g) zagotować ze startym imbirem. Przecedzić i dokładnie połączyć z czekoladą. Pozostałą schłodzoną część śmietany (700 g) ubić. Dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać. Całość równomiernie rozprowadzić na blacie o grubości ok. 1 cm, docisnąć drugim blatem.

Żel

Palettę Cold Choco równomiernie rozprowadzić na schłodzonym kremie pomarańczowym.

Dekoracja


Blat karmelowy

  • 750 g jaja
  • 750 g olej
  • 6 g sól morska gruboziarnista
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 50 minut. Schłodzić. Wyciąć dwa blaty (o grubości ok. 1 cm oraz 4 mm).

PRZYRZĄDZENIE:

1. Blat karmelowy 2. Mus czekoladowy z imbirem 3. Blat karmelowy 4. Krem pomarańczowy 5. Żel 5. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2015-10-14

AKTUALNOSCI