COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Małpi Gaj

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

OKAZJE:

Boże Narodzenie

SKŁAD:


Żel

Palettę Cold równomiernie rozprowadzić na powierzchni ciasta.

Krem czekoladowy

Krem równomiernie rozprowadzić na schłodzonym blacie.

Galaretka

  • 400 g cukier
  • 1500 g woda
  • 1200 g kiwi
Kiwi obrać i rozdrobnić, dodać cukier. Całość zagotować. Galaretkę o smaku agrestowym rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie i połączyć z masą kiwi. Galaretkę wystudzić (nie dopuścić do stężenia) i rozprowadzić na kremie czekoladowym. Schłodzić.

Krem śmietanowy

  • 400 g woda
  • 2000 g śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić. Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodawać porcjami ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Krem śmietanowy równomiernie rozprowadzić na galaretce. Na powierzchni wykonać dekorację za pomocą grzebienia profilującego. Schłodzić.

Dekoracja


Blat

  • 500 g jaja
  • 500 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 45 minut. Schłodzić.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Blat 2. Krem czekoladowy 3. Galaretka 4. Krem śmietanowy 5. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2015-10-14

AKTUALNOSCI