COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Kostka kokosowa tiramisu

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

OKAZJE:

Boże Narodzenie

SKŁAD:


Dekoracja


Mus czekoladowo - kokosowy

  • 30 g woda
  • 50 g wiórki kokosowe
  • 400 g śmietana 30%
  • 15 g żelatyna
Żelatynę namoczyć w wodzie. Śmietanę zagotować i zalać wiórki kokosowe. Następnie połączyć z czekoladą i dodać żelatynę. Całość dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

Blat kokosowy

  • 300 g jaja
  • 75 g woda
  • 255 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach 20 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 45 minut. Wystudzić i podzielić na 2 blaty o równej grubości.
  • 100 g woda
  • 500 g śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić. Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodawać porcjami ubitą śmietanę i wymieszać do połączenia składników. Krem delikatnie połączyć z kremem czekoladowo - kokosowym. Mus równomiernie rozprowadzić na powierzchni blatu kokosowego. Schłodzić.

Krem tiramisu

  • 150 g woda
  • 750 g śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić. Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodawać porcjami ubitą śmietanę i wymieszać do połączenia składników. Krem równomiernie rozprowadzić na blacie kokosowym i przykryć drugim blatem. Schłodzić.

Żel

Palettę Cold Choco równomiernie rozprowadzić na schłodzonym cieście.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Blat kokosowy 2. Krem tiramisu 3. Blat kokosowy 4. Mus czekoladowo - kokosowy 5. Żel 6. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2015-10-14

AKTUALNOSCI