COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Sernik z białą czekoladą

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

OKAZJE:

Boże Narodzenie

SKŁAD:


Ganache

  • 300 g śmietana 30%
Śmietanę zagotować i zalać czekoladę. Całość zblendować (uważać by nie napowietrzyć masy). Wystudzić i pokryć schłodzony sernik.

Spód owsiany

  • 300 g margaryna
  • 200 g mąka pszenna typ 450
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Następnie zwiększyć obroty i mieszać do całkowitego połączenia składników. W formie kruszonki wysypać na blachę o wymiarach 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut. Schłodzić.

Dekoracja


Masa serowa

  • 400 g cukier
  • 750 g jaja
  • 4000 g twaróg półtłusty
  • 400 g śmietana 36%
Zmielony twaróg mieszać z cukrem i jajami do uzyskania jednolitej masy. Śmietanę zagotować i połączyć z czekoladą. Całość dodać do masy twarogowej, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać Maestro Krem i mieszać na szybkich obrotach przez ok. 2 minuty. Gotową masę równomiernie rozprowadzić na wystudzonym spodzie owsianym. Wypiekać w temperaturze ok.170°C (w przypadku zbyt mocnego wyrośnięcia lub skoloryzowania sernika obniżyć temperaturę) przez ok. 70 minut. Schłodzić.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Spód owsiany 2. Masa serowa 3. Polewa 4. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2015-10-14

AKTUALNOSCI