COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Placek orkiszowy z czerwoną porzeczką i kruszonką orkiszową

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

SKŁAD:


Kruszonka orkiszowa

  • 300 g margaryna
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła) - do czasu powstania kruszonki. Gotową kruszonką posypać powierzchnię ciasta z owocami.

Ciasto orkiszowe

  • 1000 g jaja
  • 1000 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych lub średnich obrotach przez około 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do prostokątnego rantu o wymiarach 60x40 cm, równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni.

Owoce

  • 1200 g porzeczki czerwone
Świeże lub mrożone owoce równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni ciasta.

PRZYRZĄDZENIE:

Wypiekać w temperaturze 180°C przez około 70- 80 minut. Po wystygnięciu udekorować np. cienkimi smużkami polewy (przygotowanej na bazie Scaldis) lub pomady (przyrządzonej na bazie Dee Fond)

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-14

AKTUALNOSCI